Kablosuz Çözümler

Noktadan noktaya kablosuz çözüm ile merkezde bulunan işletmenizin etrafındaki şubelerini kablosuz birbirine bağlayarak altyapı maliyetini düşürebilir, sabit hat kirası gibi giderleri ortadan kaldırabilir ve sağlam bir network altyapısına sahip olabilirsiniz.

Kablosuz ağ uygulamaları sayesinde işinizi ofis dışına taşıma imkanı bulacaksınız. kablosuz ağ çözümleri ile işinizi ofisten konferans salonuna, depo katına, arabaya, eve, hava alanına, otele ve kafeteryaya taşıyabileceksiniz. Bu özgürlükten faydalanmak için işletmeler, çalışanları, müşterileri ve iş ortaklarıyla iletişimlerini kesmemek için kablosuz ağ teknolojilerini edinmelidir.

Kablosuz yerel ağ (WLAN), bilgisayarlarınızı teller veya kablolar olmadan bağlamanıza olanak tanır. Konferans salonundayken sunucudan bir belge almanız mı gerekiyor? Deponuzdan envanter sisteminize erişmeniz mi gerekiyor? Kablosuz ağ, belirli bir alan içindeki mobil cihazların bağlanmasını ve iletişim kurmasını sağlamak için radyo dalgalarını kullanarak bunu kolaylaştırır.

Kablosuz ağların kısa ve uzun vadeli yararları şunlardır:

Kolaylık: Günümüzde tüm dizüstü bilgisayarlarda ve birçok cep telefonunda, bir kablosuz LAN’ye doğrudan bağlanmak için gereken WiFi teknolojisi bulunmaktadır. Çalışanlar, kapsama alanınızdaki herhangi bir yerden ağ kaynaklarınıza güvenli bir şekilde erişebilir. Kapsama alanı genellikle sizin tesisinizdir, ancak birden fazla binayı içerecek şekilde genişletilebilir.

Mobilite: Çalışanlar, masalarında olmadıklarında dahi ağınıza bağlı kalabilir. Toplantıdakiler belgelere ve uygulamalara erişebilir. Satış bölümündekiler, herhangi bir yerden ağdaki önemli bilgileri kontrol edebilir.

Verimlilik: Bilgilere ve şirketinizin önemli uygulamalarına erişim, çalışanlarınızın işlerini yapmalarına yardımcı olur ve işbirliğini özendirir. Ziyaretçiler için (örneğin müşteriler, yükleniciler veya satıcılar) internet ve iş verilerine güvenli konuk erişimi sağlanabilir.

Kurulum kolaylığı: Bir yerden fiziksel olarak kablolar geçirmeniz gerekmediğinde, kurulum hem hızlı hem de düşük maliyetli olur. Kablosuz LAN’ler de ağ bağlantısını, depo veya üretim katı gibi ulaşılması zor yerlere kolayca ulaştırır.

Ölçeklenebilirlik: İşle ilgili işlemleriniz büyüdükçe, ağınızı hızla genişletmeniz gerekebilir. Kablosuz ağlar, genellikle mevcut ekipmanla genişleyebilir; bununla birlikte, kablolu bir ağ için ek kablolar gerekebilir.

Güvenlik: Kablosuz ağınızın başarılı olmasında erişimin denetlenmesi ve yönetilmesi önem taşır. WiFi teknolojisindeki gelişmeler, verilerinize yalnızca izin verdiğiniz kişilerin kolayca erişmesini sağlayacak, güçlü güvenlik korumaları sağlamaktadır.